?????? - ??????
??????
????? ?????
???? ?? ????
???? ? ?????????
????? ? ???????? ???
??????? ?????
????????? ????

Є в мене поддруга d_versija, яка страшенно смачно готує, вона написала мені рецепти моїх улюблених страв. А зараз, я почала їх фотографувати, щоб усім показати. Зустрічайте першу партію: тайська вермишелька та палак-панір, плюс кекс, як бонус. Кекс знайдено в інтернеті, Дар’я-донька дуже хотіла приготувати “Червоний оксамит”, бо дивиться передачу “Війна Кексів”. Стилістика рецептів від d_versija авторська, бо мені дуже вона подобається.

Тайська вермишелька

Тайська вермишелька

Тайська вермишелька


Таку штуку ми їмо щотижня, бо швидко і аццкі смачно. Дар’я таке не їси (покищо мабуть), тому в цей день в неї або пельмені, або ще щось. А ми з півасиком ммммм.

нада:
– рисовая вермишелька (типа лапша)
– овощи (капуста молодая/морковка/шпинат/зеленый лук/соевые росточки/и тд.)
– яйца (одно на порцию)
– соусы – соевый, устричный, чили разной сладости/остроты и тд., как кто больше любит
– начинки – крабовые палочки/курица/морепродукты/и тд., уже готовые (отварные, жареные, whatever)
– масло растительное

процесс:
1) подготовить начинку (привести курицу/морепродукты к съедобному виду) или взять готовую порубать все овощи, перемешать
2) вермишельку залить кипятком (в итоге минут на 5)
3) дальше все готовицца путем резвого перемешивания на максимально разогретой сковороде, не больше минуты на каждый ингридиент:
– пожарить яйцо типа scrambled (одновременно не делать больше 2х порций, а то будет тушицца а не жарицца)
– добавить начинку
– слить воду с вермишельки по максимуму, добавить вермишельку
– добавить соусы
– добавить овощи
– выключить
можно добавить еще соусов/специй и есть

Палак-панір

Палак-панір

Палак-панір

нада:
– шпинат (морож. или свежий, лучше брать мелко порубаный, обычно продаецца в картонных коробках бондюэль)
– лук
– помидоры
– чеснок
– масло для жарки
– специи (есть микс “индийский карри”, если нет, то отдельно перец, имбирь, тмин, чили перец, обычный карри)
– сыр адыгейский
– сливки любой жирности, 2 пачки

процесс:
1) на растительном масле жариццо сыр порубаный на кубики, до золотистого цвета, откладываецца на тарелку
2) рубаюцца лук/чеснок и обжариваюцца со специями 
3) с помидора нужно снять шкуру и мелко порубать (помидор, не шкуру); шкура легко снимаецца если обварить помидоры кипятком, и побольше
4) добавить помидоры в зажарку
5) шпинат нужно залить кипятком, потом воду слить минут через 5, если останецца кокоето количество воды, не страшно. чем мелко порубать непорубаный шпинат, хз, лучше сразу наверно найти всеже мелкий
шпинат добавить в зажарку, потушить минуты 3
6) добавить сливки
7) потушить минуты 3
8) добавить сыр
9) закрыть крышкой, потушить минуты 3
все, можно есть. лучше с рисом.

Кекс “Червоний оксамит”

Кекс "Червоний Оксамит"

Кекс "Червоний Оксамит"


Рецепт знайдено отут: http://kulinarik.org.ua/70. Але в нас не вийшов червоний, бо ми не використовували червоний барвник, а додали окропну настійку смородини.

ЧЕРВОНІ ОКСАМИТОВІ КЕКСИ
Ці кекси в стилі Долли Партон з яскраво-рожевою глазур’ю безсоромно вульгарні й абсолютно непереборні. В основі ванільний кекс зі смаком шоколаду, темно-червоного відтінку – ще один південно-американський класичний – він став знаменитий, коли його вибрали як весільний торт у фільмі 1989 року “Сталеві магнолії”

140 г млинцевій борошна
2 ст л какао
1/2 год л соди
110 мол сколотини або кефіру
1 л оцту
1/2 год л ванільного екстракту
1 ст л червоного харчового барвника
60 г вершкового масла кімнатної температури
170 гсахара
1 яйце

Для прикраси:
вершковий крем і свіжі вишні (див нижче)

1. Розігріти духовку до 170 гр С. Прокласти форму для кексів паперовими формочками.
2. У великій мисці змішати віночком борошно, какао, соду й щіпку солі. У кувшие змішати сколотини або кефір, оцет, ваніль і червоний барвник.
3. Збити масло із цукром у пишну масу. Додати яйце по-немногу.
4. Змішати третина суміші з борошном, половину сколотин, потім ще третина борошна, потім сколотини й інше борошно.
5. Розділити суміш між формочками. Запікати 20 мінут, поки не піднімуться. Не перетримаєте їх. Остудите на ґратах.
6. Для прикраси змазати зверху кремом і прикрасити вишенькою.

Секрети готування кексів
Використовуйте паперові формочки, які добре встають у поглиблення форми, інакше кекси вийдуть занадто занадто широкими, розповзуться.
Використовуйте яйця й масло кімнатної температури, щоб тісто вийшло легше.
Повертайте форму кожні 12 мінут або біля того, якщо ваша духовка нерівномірно пече.
Якщо нічого не допомагає, купите готові кекси й прикрасьте їх самі.

Можливі креми й начинки:
Лимонний крем
малиновий джем
збиті вершки, ледве підсолоджені
вишня, замочена в кирше

Вершковий крем
Це насправді масляний крем, але в нього додається вершковий сир, а не тільки масло, і він надає крему додаткову насолоду.

300 г вершкового сиру (типу Філадельфія)
60 г вершкового масла кімнатної температури
1 год л ванільного екстракту
340 г цукрової пудри

Збити всі інгредієнти в кухонному комбайні. Поставити в холодильник на 1 годину перед використанням.

Сподіваюся, вам сподобалося. По мірі приготування буду викладати ще. А яки смачні та цікаві страви готуєте ви?